Synectar One – týždeň 8

Močili konope, močili + semiačková sezóna zahájená.

Juraj

Dnes asi len v krátkosti – najväčšie udalosti boli spomenuté v samostatnom článočku.

Takže by som povedal asi len toľko, že som konečne mal jednu, alebo aj dve možnosti vyskúšať, či má Synectar nejaké anti-opicové vlastnosti – predsa len, je plný elektrolytov (kvetnaté slovo pre bárjaké minerály) aj aminokyselín a ktoviečoho ešte. Zároveň som naňho pomerne zvyknutý a ako bonus do seba dostanem pol litra vody, čo tiež nemôže byť zlé. Výsledok: no, síce som to v sebe všetko udržal, ale nemám pocit, že by mi to pomohlo rovnako ako slaninový sendvič.

Tento týždeň som si namiešal svoj konopný Synectar s konope zo slovenského a českého eshopu (t.j. použil som od nich len konopný proteín – ak si spomínate, minulý týždeň som použil aj ovsáky a srvátkový proteín zo slovenských eshopov a chutilo to ako krieda). Musím povedať, že „slovenské“ (lebo neviem odkiaľ ho vlastne dovážajú) konope je najsladšie a „české“ (no…to je možno fakt české) najmenej sladké; BulkPowders konope je tak niekde v strede. Rozmiešané v Synectare som to však vôbec nepocítil, sladkosť nesladkosť – asi to prebila tá vanilka, no. Najdôležitejšie však je, že som necítil žiadnu kriedu a vlastne žiadny rozdiel v chuti alebo konzistencii oproti BulkPowders konope, čiže sa teším z toho, že máme ďalšie dva použiteľné zdroje tejto ingrediencie.

Čože by som vám ešte povyprával – viem že všetci čakáte na tú stolicu, ale fotky nebudú, lebo je úplne normálna. Jasne, keď jej narastú nohy a začne sa plaziť von z misy alebo čo, tak to nafotím, sľubujem. Ináč bla bla, bla, všetko super.

Aha, ešte som si spomenul na jednu vec. Cez týždeň som trošku skúmal čím by sme mohli nahradiť aspoň nejakú časť oleja (nejaký iný zdroj tuku), lebo teraz ho tam dávame ozaj veľa. Prvým kandidátom boli podrvené ľanové semiačka (flaxseed) – majú kopu tuku, vlákniny a dajú sa zohnať rovno podrvené. Úplne som sa už tešil, kým ma neupozornil jeden komentátor na fórach, že obsahujú hromadu fytoestrogénov (a konšpiračného materiálu). Tak som upriamil svoju pozornosť na semiačka Chia, čiže voľákeho druhu šalvie – no tie nemáju tak ideálne zloženie, nenašiel som veľa podrvených produktov a sú pomerne drahé. Do tretice som objavil lúpané konopné semená, ktoré majú skvelé vlastnosti z hľadiska makronutrientov, no napríklad obsahujú aj hromadu železa (aj keď presné a kompletné nutričné informácie stále hľadám). A tiež som nevedel nájsť najemno podrvený prášok, čiže konzistencia nápoja by sa pravdepodobne výrazne zmenila. Ak máte tipy na nejaké podobné ingrediencie, budem len rád.

No, tak dnes ani nie tak krátko, ako pozerám.

Synectar One - týždeň 7
Synectar One - týždeň 9, 10, 11, 12 a 13